Kolumne
  • DAJTE SI PRILIKU DA RADEĆI ŠTO VOLITE OSTVARUJETE SAN – TO ČINE USPJEŠNI LJUDI.

Učitaj drugu misao

Najnovija kolumna

Radujmo se jeseni (kako se vratiti u puni ritam radnih obaveza nakon ljetnog odmora)

U cipeli ste pronašli kamenčić koji vas je podsjetio na žalo na kojem ste i ove godine proveli duge sate upijajući zrake sunca i odmarajući tijelo i dušu. Na nogama vam je cijelo ljeto bila laganija obuća, a sada će (opet) trebati vezati cipele. A i jakna vam je nekako prekruta. Sputava vas. Ljeto je na izmaku, a godišnji odmor iza vas (već ste ga i zaboravili). Vraćate se (polako) u stvarnost. Budilica je ponovno u funkciji. Radne obaveze, nova školska godina, gužve u prometu. Stiže jesen.

više >>

Molitva jutarnjeg razrješenja (12/3/2012)

Pokušat ću ovaj dan, živjeti jednostavnim, iskrenim i spokojnim životom, odbijajući odmah svaku misao nezadovoljstva, tjeskobe, obeshrabrenja, nečistoća i samo težiti kultiviranju vedrine, velikodušnosti, ljubavi i navika svete tišine, vježbanju ekonomičnosti u rashodima, velikodušnosti u davanju, opreznosti u razgovoru, marljivosti u preuzetoj obvezi, odanosti u svakom odnosu povjerenja, i djetinjoj vjeri u Boga.

Iz Molitve Braće Sv.Ignacija i vlč. Elaine A. Schoepf iz Crkve Shore Congregation, Long Beach, Kalifornija<< nazad na kolumne