Kolumne
  • CILJ JE ŽIVOT U KOJEM POSAO DOŽIVLJAVATE KAO ISPUNJENJE, NE MISLEĆI NA ZARADU.

Učitaj drugu misao

Najnovija kolumna

Proljeće je, a ja solo - Kako živjeti punim plućima, bez obzira na to imate li partnera?

Koliko god da smo društvena bića, statistike ipak govore o tome kako je u zapadnom svijetu sve više samaca. U društvu koje kao temeljne vrijednosti ima obitelj, zajednicu dvoje ljudi i monogamni odnos (barem institucionalno gledano), biti samac nakon tridesete znači biti različit od «prosjeka». Proljeće najavljuje ponovno rađanje prirode, i potreba da izađemo iz toplog doma više nam nije opcija. Može li se kroz to razdoblje, kada se sav život radosno budi - biti sam, ali i veseo, aktivan, optimističan, pa i sretan? I kako to postižu oni koji svoju situaciju gledaju na pozitivan način?

više >>

Molitva jutarnjeg razrješenja (12/3/2012)

Pokušat ću ovaj dan, živjeti jednostavnim, iskrenim i spokojnim životom, odbijajući odmah svaku misao nezadovoljstva, tjeskobe, obeshrabrenja, nečistoća i samo težiti kultiviranju vedrine, velikodušnosti, ljubavi i navika svete tišine, vježbanju ekonomičnosti u rashodima, velikodušnosti u davanju, opreznosti u razgovoru, marljivosti u preuzetoj obvezi, odanosti u svakom odnosu povjerenja, i djetinjoj vjeri u Boga.

Iz Molitve Braće Sv.Ignacija i vlč. Elaine A. Schoepf iz Crkve Shore Congregation, Long Beach, Kalifornija<< nazad na kolumne